Dodano produkt do koszyka

TARTA Z BORÓWKAMI

TARTA Z BORÓWKAMI

Produkt aktualnie niedostępny

Koszty dostawy:
  • Przesyłka kurierska - przedpłata 18.00 zł brutto
  • Przesyłka kurierska - za pobraniem 24.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty - Zgierz ul. Daleka 1-3 woj. łódzkie 0.00 zł brutto
  • kurier 1/2 palety przedpłata 62.00 zł brutto
  • kurier 1/2 palety pobranie 68.00 zł brutto
Opis produktu

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY http://bonappetitmalgorzaty.blogspot.com/2012/08/szybka-tarta-z-borowkami.html

 

 

Szybka tarta z borówkami

 

Składniki:
 
1 litr borówek amerykańskich
2 szklanki pokruszonych herbatników (pół na pół zwykłe z kakaowymi)
kostka stopionego masła
2 łyżki cukru
puszka schłodzonego mleka skondensowanego
4 żółtka
sok z 1 cytryny
1 cukier waniliowy
200 ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 
 
Spód: 
 
rozgrzać piekarnik do 175 stopni C.
Herbatniki kruszymy na piasek, dodajemy masło i cukier, i wyrabiamy masę. Masę wykładamy na dno tortownicy (u mnie naczynie na tartę).
 
Pieczemy 10 minut i wyjmujemy do ostygnięcia. 
 
 
 
Masa:
 
połączyć mleko skondensowane z żółtkami i dodać sok z 1 cytryny oraz cukier waniliowy. Bardzo dokładnie wymieszać mikserem. 
Następnie połowę borówek wymieszać z masą.
Gotową masę rozsmarować na podpieczonym spodzie i ułożyć pozostałą połowę borówek na wierzch tarty.
Piec 15 minut.
Po upieczeniu czekamy aż wystygnie a następnie chowamy tartę do lodówki do stężenia.
Można zajadać z bitą śmietaną ale to są dodatkowe kalorie :) 
 
 
SMACZNEGO

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY http://bonappetitmalgorzaty.blogspot.com/2012/08/szybka-tarta-z-borowkami.html

Stan produktu: nowy

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt
Aktualności
kontakt
Szybki kontakt

Zadzwoń:
poniedziałek - piątek
godz. 8.00-16.00


Dorota Pawlak: 603 912 258

E-mail: sklep@naszekrzewy.pl

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.