Koszyk

Dodano produkt do koszyka

SCHAB W SOSIE Z DODATKIEM STEWII

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Produkt aktualnie niedostępny.
Sprawdź inne nasze produkty.

Producent:
Producent: Brak
Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
Kod producenta:
SNKPRODID261
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://dzikowiec-od-kuchni.blogspot.com/2013/11/schab-w-sosie-z-marynowana-papryka-i.html

Schab w sosie z marynowaną papryką i czerwoną cebulą

Jeśli miałabym jednym słowem opisać smak tego mięsa... uwierzcie, nie ma odpowiedniego. To prawdziwe "niebo w gębie". Uwielbiam schab w przeróżnych sosach, ale ten jest naprawdę wyjątkowy. Nie wiem, czy to zasługa papryki marynowanej, papryki w proszku, czy stewii... a może wszystkie składniki skomponowały taki smak? W każdym razie musicie spróbować :) Przepis jest efektem mojej intuicji. Mam nadzieję, że będzie Wam smakowało :)

Składniki:


- ok. 500 g schabu,
- 3-4 kawałki marynowanej papryki,
- 2 duże lub 3-4 mniejsze czerwone cebule,
- przyprawy: sól, pieprz, domowa przyprawa paprykowa, papryka ostra,
- 2 listki stewii,
- 2 liście laurowe, ziele angielskie,
- mąka pszenna do zagęszczenia,
- 1 łyżeczka masła,
- 1 łyżka oleju ryżowego.

Przygotowanie:

Schab kroimy na ok. 1 cm plastry. Myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym.

Przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem oraz domową przyprawą paprykową.

Na łyżce oleju ryżowego podsmażamy przygotowane mięso.

Gdy zmieni kolor z obu stron, wrzucamy do garnka z gotującą się wodą (wody powinno być trochę poniżej połowy wysokości średniego garnka; woda gotuje się z dodatkiem papryki marynowanej - obranej ze skórki, pokrojonej w kostkę, liści laurowych i ziela; warto zatem wstawić wodę z tymi dodatkami, zagotować i w tym czasie podsmażać mięso).

Na tej samej patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła, wrzucamy pokrojoną dowolnie czerwoną cebulę.

Smażymy przez chwilę, a następnie dodajemy do garnka z mięsem.

Na patelnię wlewamy odrobinę wody, zagotowujemy, dodajemy do mięsa.

Wrzucamy jeszcze 2 listki stewii (umyte).

Przykrywamy pokrywką, gotujemy na małym ogniu przez ok. 20-30 minut.

Na koniec doprawiamy sos do smaku (głównie papryką ostrą) i zagęszczamy mąką.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Moją propozycję podania przedstawiam na zdjęciu poniżej.

Przed wstawieniem mięsa do lodówki należy wyjąć liście laurowe, ziele i listki stewii.

Smacznego!

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://dzikowiec-od-kuchni.blogspot.com/2013/11/schab-w-sosie-z-marynowana-papryka-i.html

Aktualności
Kontakt