Koszyk

Dodano produkt do koszyka

MUFFINKI PORZECZKOWE

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Produkt aktualnie niedostępny.
Sprawdź inne nasze produkty.

Producent:
Producent: Brak
Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
Kod producenta:
SNKPRODID239
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY:http://dzikowiec-od-kuchni.blogspot.com/2013/07/muffinki-porzeczkowe-z-migdaowa.html

MUFFINKI PORZECZKOWE z migdałową kruszonką

Muffinki są jednym z najbardziej przeze mnie lubianych wypieków. Ekspresowe przygotowanie i niekończące się pomysły to ich największe zalety. Za każdym razem mogą smakować i wyglądać inaczej. Jeśli pod ręką są jeszcze owoce sezonowe... to pełnia szczęścia gotowa. Podpatrując blog Kasi, zachwyciłam się muffinkami z czerwoną porzeczką. Nie miałam części składników, więc zrobiłam je swoim sposobem z dodatkiem oranżady. Bardzo, bardzo polecam!
Składniki (ok. 15 sztuk):

- 220 g mąki pszennej (przesianej),
- 160 g cukru,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 jajka,
- szczypta soli,
- 150 ml oranżady (można zastąpić dowolnym białym napojem gazowanym),
- 100 ml oliwy,
- czerwona porzeczka (umyta, pozbawiona gałązek),
- kruszonka migdałowa: 25 g płatków migdałowych (posiekanych), 16 g masła, 20 g cukru trzcinowego, 2 łyżki mąki pszennej.

Przygotowanie:
W jednej misce mieszamy składniki mokre (jajka, oranżadę, oliwę), w drugiej suche (mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól).
Zawartość obu misek łączymy - mieszamy (krótko, tylko do połączenia).
Foremki wypełniamy do 2/3 wysokości.
Na wierzchu układamy porzeczki i posypujemy kruszonką (wszystkie składniki mieszamy, najlepiej widelcem lub palcami).
Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. pieczemy do suchego patyczka (ok. 20 minut).
Smacznego!

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://dzikowiec-od-kuchni.blogspot.com/2013/07/muffinki-porzeczkowe-z-migdaowa.html

Aktualności
Kontakt