Koszyk

Dodano produkt do koszyka

JAGODA GOJI BIG BERRY

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Produkt aktualnie niedostępny.
Sprawdź inne nasze produkty.

Producent:
Producent: Brak
Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
  • Przesyłka kurierska - przedpłata 16.99 zł brutto
  • Przesyłka kurierska - za pobraniem 18.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
Kod producenta:
SNKPRODID893
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

Jest to krzew dorastający do 2,5 metra wysokości którego owoce stanowią źródło najcenniejszych witamin i wartości odżywczych jakie można pozyskać z natury. Jest bardzo szybko rosnącym krzewem pnącym, jego roczny przyrost to nawet 80 cm. Jagoda goji jest na trzecim miejscu naturalnych źródeł witaminy C

Pielęgnacja i wymagania

Jagoda Goji lubi stanowiska słoneczne lub na wpół zacienione, glebę przepuszczalną. Jest ona całkowicie mrozoodporna, odporna na suszę i zanieczyszczenie powietrza oraz zimozielona.Podstawą jest nawożenie organiczne np. granulowany obornik. Przed nadejściem zimy na korzenie Goji dobrze jest nawarstwić dojrzały kompost, który w zimie będzie chronił je przed mrozami, a na wiosnę po rozgarnięciu dostarczy roślinie kolejne składniki odżywcze.

Kwitnienie jagód goi

Jagoda Goji kwitnie od czerwca do września, fioletowymi, delikatnie pachnącymi kwiatami. Owoce pojawiają się na przełomie października i listopada, prognozuje się że z dwuletniej rośliny można nazbierać około 2 kg smacznych owoców.

Cięcie jagód goi

Jagoda wymaga dość silnego cięcia, polecamy wykonać je w kwietniu.Głównym celem przycinania jest odmłodzenie gałązek i uzyskanie regularnie owocującej rośliny. Z zasady należy usuwać gałązki: przekrzywione, zagęszczone, przestarzałe oraz odrosty korzeniowe.

Zastosowanie jagód goi

Krzew stanowi ozdobę, a jego owoce w pomarańczowym (około 1 cm wielkości) kolorze zawierają wiele substancji odżywczych jak:wit. A, B1, B2, E, wit. z grupy C, 18 aminokwasów oraz beta-karoten i antyutleniacze, 21 minerałów śladowych.

UWAGA: SPOŻYWAMY JEDYNIE DOJRZAŁE OWOCE (ŁATWO SPADAJĄ Z KRZACZKA I SĄ SMACZNE)! Niedojrzałe zawierają w sobie substancje szkodliwe (są niesmaczne).

Cechy produktu
Informacje szczegółowe
  • Stanowisko
  • półcień, słońce
  •  
  • Docelowa wysokość
  • do 2,5 m
  •  
  • Docelowa szerokość
  • do 1,5 m
  •  
  • Typ rośliny
  • krzewy owocowe
  •  
  • Zalety
  • miododajne, silny wzrost, witalne
  •  
  • Pora owocowania
  • sierpień, wrzesień
  •  
Aktualności
Kontakt