Koszyk

Dodano produkt do koszyka

CLAFOUTIS Z JEŻYNAMI I ORZECHAMI

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Produkt aktualnie niedostępny.
Sprawdź inne nasze produkty.

Producent:
Producent: Brak
Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
Kod producenta:
SNKPRODID250
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://www.mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2012/08/clafoutis-z-jezynami-i-orzeszkami.html

Clafoutis z jeżynami i orzeszkami

Składniki:

• 500 g jeżyn

• 150 g mąki

• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

• 100 g drobno posiekanych orzechów arachidowych

• 3 jajka

• 100 g cukru

• 3 łyżki gęstej śmietany 18%

• 125 ml mleka

• szczypta soli

• masło do wysmarowania formy

• cukier puder do dekoracji

• bita śmietana

Przygotowanie:

Jeżyny umyć, przełożyć na sitko do osączenia.

Formę do pieczenia (mozna użyć ceramicznej lub do tart) wysmarować masłem i wysypać częścią orzeszków.

Mąkę z proszkiem przesiać, dodać cukier, jajka, mleko, śmietanę i szczyptę soli, wszystko wymieszać na gładką masę mikserem lub trzepaczką.

Ciasto ma mieć konsystencje śmietany.

Owoce przełożyć do formy na orzechy (kilka odłożyc do dekoracji na wierzch).

Zalać masą owoce, położyć odłożone jeżyny, wierzch posypać orzeszkami.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut i potem zmniejszyć na 180 i piec przez 30 minut do suchego patyczka.

Po wyjęciu przestudzić i posypać cukrem pudrem, podawać ze śmietaną.

Smacznego!

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://www.mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2012/08/clafoutis-z-jezynami-i-orzeszkami.html

Aktualności
Kontakt