UCIERANE CIASTO Z BRZOSKWINIAMI I BORÓWKAMI
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
- Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://www.mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2011/08/ucierane-ciasto-z-brzoskwiniami-i.html
Ucierane ciasto z brzoskwiniami i borówkami:
składniki:
* 140 g miękkiego masła
* 140 g cukru
* 3 duże lub 4 małe jajka
* 150 g mąki pszennej
* 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
* 3 średnie brzoskwinie i 5 łyżek borówek amerykańskich
* cukier puder do posypania
przygotowanie:
Owoce umyć, osuszyć.
Brzoskwinie pokroić w cząstki.
Miękkie masło utrzeć w miskerze z cukrem na gładką masę.
Następnie cały czas miksując dodawać po jednym jajku, potem po 2-3 łyżki mąki przesianej z proszkiem do pieczenia.
Gdy składniki się połączą jest gotowe i można przełożyć do małej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (ok. 23x23 cm).
Na wierzch ułożyć owoce.
Piec w 170°C przez 40 minut.
Po upieczeniu wyjąć odstawić do ostygnięcia i posypać cukrem pudrem.
ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://www.mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2011/08/ucierane-ciasto-z-brzoskwiniami-i.html