Koszyk

Dodano produkt do koszyka

CIASTO BURACZKOWO-BANANOWE

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Produkt aktualnie niedostępny.
Sprawdź inne nasze produkty.

Producent:
Producent: Brak
Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
Kod producenta:
SNKPRODID233
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://calamadalena.blogspot.com/2013/10/a-jak-wam-powiem-ze-to-znowu-z-burakiem.html

CIASTO BURACZKOWO-BANANOWE

Spód bardzo ciemny, ciężki, wilgotny, a na wierzchu lekka puchowa pianka.

Przepis na małą blaszkę 22x22cm

Składniki:
- 1 średni burak (użyłam młodego podłużnego)
- 1 bardzo dojrzały banan
- 1 szklanka dowolnej mąki
- 2 jajka
- 2 łyżki otrębów owsianych (opcjonalnie)
- 1 łyżka zarodków pszennych (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka STEWII
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1,5 łyżki gorzkiego naturalnego kakao
- 1/2-3/4 szklanki mleka (użyłam domowego kokosowego)

Wykonanie:

Gotujemy buraczka w skórce, mój z racji tego, że był młody ugotował się dość szybko.

Po ostudzeniu obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach.

W misce mieszamy żółtka jaj z burakiem.

W osobnym naczyniu łączymy suche składniki (mąka, otręby, zarodki, kakao, stewia i soda).

Następnie suche składniki dodajemy do miski, dodajemy rozgniecionego banana (ja nie rozgniatam zbyt dokładnie by zostało kilka większych kawałeczków, fajnie one smakują w cieście) i mleko (można użyć zwykłego).

Całość mieszamy dokładnie i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Teraz na końcu ubijamy białka na sztywną pianę i wykładamy je na ciasto, łyżką wmieszujemy je w ciasto, tak mniej więcej do połowy wysokości, ale wszystko powinno być wmieszane.

Pieczemy około 40min. w temp. 180 stopni.

Smacznego!

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://calamadalena.blogspot.com/2013/10/a-jak-wam-powiem-ze-to-znowu-z-burakiem.html

Aktualności
Kontakt