Koszyk

Dodano produkt do koszyka

CIASTO BEZGLUTENOWE Z JAGODAMI I CUKINIĄ

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Produkt aktualnie niedostępny.
Sprawdź inne nasze produkty.

Producent:
Producent: Brak
Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
Kod producenta:
SNKPRODID237
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://calamadalena.blogspot.com/2013/08/ciasto-z-jagodami-i-cukinia-bez-glutenu.html

Ciasto z jagodami i cukinią, bez glutenu i bez cukru.

Eksperyment<3 cudowny eksperyment, z cukinią piekłam wiele razy zazwyczaj ciasta czekoladowe, ale z jagodami to mój pierwszy raz;) muszę go koniecznie powtórzyć jeszcze w tym sezonie, choć jagody się już kończą. Niestety przepis będzie "mniej więcej", bo to ciasto robiłam bardzo "na oko"

Składniki:(mała blaszka 22x22)
- 2 średnie żółte cukinie
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki gryczanej (można użyć dowolnej)
- 3-4 łyżki masła sklarowanego (może być zwykłe)
- 4 łyżki mleka=bardzo rzadkiego jogurtu
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka STEWII
- jagody
Wykonanie:

Jajko zmiksować z rozpuszczonym masłem, dodać startą na tarce na małych oczkach cukinię (należy usunąć gniazdo nasienne i twarde końce oraz porządnie ją odcisnąć).

W osobnym naczyniu łączymy mąkę, sodę i stewię i dodajemy do masy.

Wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy mleko=jogurt i na koniec wrzucamy przebrane i osuszone jagody, i delikatnie mieszamy całość, wykładamy do blaszki wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypałam jeszcze dodatkowo jagodami.

Pieczemy około 45min. w temperaturze 180 stopni.

SMACZNEGO!

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://calamadalena.blogspot.com/2013/08/ciasto-z-jagodami-i-cukinia-bez-glutenu.html

Aktualności
Kontakt