CIASTO BEZGLUTENOWE Z JAGODAMI I CUKINIĄ
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
- Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://calamadalena.blogspot.com/2013/08/ciasto-z-jagodami-i-cukinia-bez-glutenu.html
Ciasto z jagodami i cukinią, bez glutenu i bez cukru.
Eksperyment<3 cudowny eksperyment, z cukinią piekłam wiele razy zazwyczaj ciasta czekoladowe, ale z jagodami to mój pierwszy raz;) muszę go koniecznie powtórzyć jeszcze w tym sezonie, choć jagody się już kończą. Niestety przepis będzie "mniej więcej", bo to ciasto robiłam bardzo "na oko"
Jajko zmiksować z rozpuszczonym masłem, dodać startą na tarce na małych oczkach cukinię (należy usunąć gniazdo nasienne i twarde końce oraz porządnie ją odcisnąć).
W osobnym naczyniu łączymy mąkę, sodę i stewię i dodajemy do masy.
Wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy mleko=jogurt i na koniec wrzucamy przebrane i osuszone jagody, i delikatnie mieszamy całość, wykładamy do blaszki wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypałam jeszcze dodatkowo jagodami.
Pieczemy około 45min. w temperaturze 180 stopni.
SMACZNEGO!
ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://calamadalena.blogspot.com/2013/08/ciasto-z-jagodami-i-cukinia-bez-glutenu.html