CIASTECZKA RABARBAROWO-TRUSKAWKOWE
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
- Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
Składniki:
2 op. ciasta francuskiego
ok. 20 truskawek
4-5 łodyg rabarbaru
ok. 6 łyżek cukru
cukier puder do posypania ciastek.
Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraciki o wymiarach ok. 5 cm x 5cm.
Następnie nakładamy na siebie po 3 kwadraciki i delikatnie dociskamy.
W tym czasie truskawki i rabarbar kroimy w mniejsze cząstki, zalewamy odrobiną wody, dodajemy cukier i gotujemy, aż woda wyparuje a owoce się rozpadną.
Sprawdzamy poziom słodkości i w razie potrzeby dodajemy więcej cukru.
Na każde ciastko nakładamy po 1 łyżce konfitury i wsadzamy do piekarnika na 180 stopni na około 20 minut.
Po upieczeniu ciastka studzimy i podajemy z cukrem pudrem.