CIACHA KRUCHO-DROŻDŻOWE Z TRUSKAWKAMI
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
- Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://calamadalena.blogspot.com/2012/06/ciacha-krucho-drozdzowe-z-truskawkami.html
CIACHA KRUCHO-DROŻDŻOWE Z TRUSKAWKAMI:
Składniki:
Więc jeśli chodzi o składniki to przyznam szczerze, że ciasto robiłam bardzo "na oko":
- 2 szklanki mąki (u mnie pszenna pełnoziarnista)
- 1/2 kostki masła lub margaryny (robiłam też wersję z odpowiednią ilością oleju i wyszły też dobre)
- 4 łyżki cukru
- około 10 dag drożdży i odrobina ciepłego mleka do ich rozpuszczenia
- dowolny aromat wedle uznania
- truskawki
Przygotowanie:
Mieszamy wszystkie składniki w misce i zagniatamy ciasto.
Potem odstawiamy, ja zostawiłam je na około 40-45 min.
Następnie formujemy dowolne kształty ciastek, ja uformowałam bez wycinania dość duże koła z nierównymi brzegami.
Na wierzch układamy truskawki (przygotowałam wcześniej pocięte na ćwiartki i lekko osłodzone).
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 225 stopni i pieczemy około 15 min.
Łatwe, szybkie i smaczne!
Smacznego!
ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://calamadalena.blogspot.com/2012/06/ciacha-krucho-drozdzowe-z-truskawkami.html