BISZKOPT Z WINOGRONAMI
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
- Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://calamadalena.blogspot.com/search/label/winogrona
BISZKOPT Z KREMEM BUDYNIOWYM I WINOGRONAMI
Przepis na formę do tarty (użyłam silikonowej)
Składniki na biszkopt
- 3 jajka
- 3 łyżki maki pszennej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 6 łyżek cukru
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki na krem:
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego na 0,5 l mleka
- 250 ml mleka
- 3-4 łyżki cukru
* 150g miękkiego masła lub margaryny
dodatkowo
- dowolne owoce, u mnie ciemne winogrona
- cukier puder lub drobny cukier do wypieków
Przygotowanie:
Biszkopt:
Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę (można dodać odrobinę soli).
Wsypujemy stopniowo cukier (użyłam drobnego cukru do wypieków) ciągle miksując, następnie dodajemy kolejno po jednym żółtku i miksujemy do połączenia się składników.
W osobnym naczyniu łączymy ze sobą mąki i proszek, dodajemy do masy, delikatnie mieszamy, najlepiej drewnianą łyżką i wykładamy do formy.
Pieczemy około około 35min. w temperaturze 180 stopni.
Krem:
Do szklanki odlewamy około 1/4 zimnego mleka, rozpuszczamy w niej proszek budyniowy, resztę mleka zagotowujemy z cukrem, gdy mleko zacznie się gotować wlewamy rozrobiony proszek i szybko mieszając gotujemy chwilę.
Studzimy
Dietetyczny "krem" budyniowy jest już gotowy,
*gdy chcemy zrobić prawdziwy krem, mikserem ucieramy masło/margarynę i pomału dodajemy po łyżce masy budyniowej ciągle miksując.
Na koniec na biszkopt wykładamy ostudzony krem, a na nim układamy owoce, posypujemy cukrem.
Przed podaniem należy schłodzić w lodówce.
Smacznego!
ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://calamadalena.blogspot.com/search/label/winogrona