Koszyk

Dodano produkt do koszyka

BISZKOPT PRZEKŁADANY KREMEM MALINOWYM

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Produkt aktualnie niedostępny.
Sprawdź inne nasze produkty.

Producent:
Producent: Brak
Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
Kod producenta:
SNKPRODID248
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://www.mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2011/08/biszkopt-przekadany-kremem-malinowym.html

Biszkopt przekładany kremem malinowym

Składniki na Biszkopt:

• 5 jajek

• 1/2 szklanki cukru

• 3/4 szklanki mąki tortowej

• 2 łyżki mąki ziemniaczanej

• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

• 50 g rozpuszczonego masła

Składniki na Krem:

• 300 g malin

• 3/4 szklanki cukru

• cukier waniliowy

• budyń waniliowy

• płaska łyżka mąki ziemniaczanej

• 300 g masła ogrzanego w temp. pokojowej

Przygotowanie- Biszkopt:

Żółtka oddzielić od białek.

Białka ubić na sztywno.

Nie przerywając ubijania wsypywać stopniowo cukier.

Wymieszać delikatnie z żółtkami.

Obie mąki wymieszać z proszkiem i przesiać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.

Wlać chłodne masło i ponownie wymieszać.

Prostokątną foremkę o długości ok. 30cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.

Wlać ciasto, wyrównać wierzch.

Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°.

Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić aż wystygnie w foremce.

Zimny biszkopt wyjąć z foremki i przekroić poziomo na 3-4 blaty.

Przygotowanie- Krem:

250 g malin włożyć do garnka, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym.

Gotować ok. 5 minut mieszając, żeby wydzielił sie sok i rozgniotły owoce i żeby masa nie przypaliła.

Budyń dokładnie wymieszać z mąką ziemniaczaną i 2 łyżkami wody. Dodać do masy malinowej, mieszając zagotować razem, żeby powstała gęsta masa.

Odstawić do ostudzenia.

Miękkie masło utrzeć na puch. Miksując dodawać po łyżce masy malinowej, mieszać na wolnych obrotach do połączenia się na idealną różową masę.

Każdy blat przełożyć porcją kremu, boki i wierzch również bardzo dokładnie obsmarować.

Wstawić do lodówki na 30 minut.

Przed podaniem udekorować pozostałymi malinami.

Smacznego!

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://www.mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2011/08/biszkopt-przekadany-kremem-malinowym.html

Aktualności
Kontakt