Koszyk

Dodano produkt do koszyka

BABKA PIWNA Z ŻURAWINĄ

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Produkt aktualnie niedostępny.
Sprawdź inne nasze produkty.

Producent:
Producent: Brak
Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
Kod producenta:
SNKPRODID229
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://bonappetitmalgorzaty.blogspot.com/2013/03/babka-piwna-z-zurawina.html

BABKA PIWNA Z ŻURAWINĄ


składniki:
3 szklanki przesianej mąki tortowej

1 szklanka jasnego piwa
1 szklanka cukru
1 szklanka oleju
4 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru wanilinowego

2 garści suszonej żurawiny
dodatkowo masło i mąka do wysmarowania dna formy


składniki na lukier:
3/4 szklanki cukru pudru
2łyżkisoku z cytryny




Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 stopni z termoobiegiem.

Całe jajka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę.

Następniedodawaćporcjami przesianą z proszkiem do pieczenia, mąkę i olej.

Na koniec nadal miksując, dolaćostrożniepiwo. Mieszać do momentu, aż piwo się wchłonie i powstanie jednolita masa.

Na sam koniec dodaćoprószonąw mące żurawinę, trochę żurawiny zostawiamy do dekoracji.

Ciastowlaćdo wysmarowanej masłem i mąką foremki, i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C.

Piec około 45-50 minut do suchego patyczka.

Następnie na wystudzoną babkępolaćlukrem.

Lukier:Cukier puder utrzeć energicznie łyżką z sokiem z cytryny.

SMACZNEGO!

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://bonappetitmalgorzaty.blogspot.com/2013/03/babka-piwna-z-zurawina.html

Aktualności
Kontakt