Dodano produkt do koszyka

SCHAB W SOSIE Z DODATKIEM STEWII

SCHAB W SOSIE Z DODATKIEM STEWII

Koszty dostawy:
  • Przesyłka kurierska - przedpłata 18.00 zł brutto
  • Przesyłka kurierska - za pobraniem 24.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty - Zgierz ul. Daleka 1-3 woj. łódzkie 0.00 zł brutto
  • kurier 1/2 palety przedpłata 62.00 zł brutto
  • kurier 1/2 palety pobranie 68.00 zł brutto
Opis produktu

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://dzikowiec-od-kuchni.blogspot.com/2013/11/schab-w-sosie-z-marynowana-papryka-i.html

 

 

Schab w sosie z marynowaną papryką i czerwoną cebulą

Jeśli miałabym jednym słowem opisać smak tego mięsa... uwierzcie, nie ma odpowiedniego. To prawdziwe "niebo w gębie". Uwielbiam schab w przeróżnych sosach, ale ten jest naprawdę wyjątkowy. Nie wiem, czy to zasługa papryki marynowanej, papryki w proszku, czy stewii... a może wszystkie składniki skomponowały taki smak? W każdym razie musicie spróbować :) Przepis jest efektem mojej intuicji. Mam nadzieję, że będzie Wam smakowało :)

 

 

 

 

Składniki:


- ok. 500 g schabu,
- 3-4 kawałki marynowanej papryki,
- 2 duże lub 3-4 mniejsze czerwone cebule,
- przyprawy: sól, pieprz, domowa przyprawa paprykowa, papryka ostra,
- 2 listki stewii,
- 2 liście laurowe, ziele angielskie,
- mąka pszenna do zagęszczenia,
- 1 łyżeczka masła,
- 1 łyżka oleju ryżowego.

 

 

Przygotowanie:

 

Schab kroimy na ok. 1 cm plastry. Myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym.

Przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem oraz domową przyprawą paprykową.

Na łyżce oleju ryżowego podsmażamy przygotowane mięso.

Gdy zmieni kolor z obu stron, wrzucamy do garnka z gotującą się wodą (wody powinno być trochę poniżej połowy wysokości średniego garnka; woda gotuje się z dodatkiem papryki marynowanej - obranej ze skórki, pokrojonej w kostkę, liści laurowych i ziela; warto zatem wstawić wodę z tymi dodatkami, zagotować i w tym czasie podsmażać mięso).

Na tej samej patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła, wrzucamy pokrojoną dowolnie czerwoną cebulę.

Smażymy przez chwilę, a następnie dodajemy do garnka z mięsem.

Na patelnię wlewamy odrobinę wody, zagotowujemy, dodajemy do mięsa.

Wrzucamy jeszcze 2 listki stewii (umyte).

Przykrywamy pokrywką, gotujemy na małym ogniu przez ok. 20-30 minut.

Na koniec doprawiamy sos do smaku (głównie papryką ostrą) i zagęszczamy mąką.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Moją propozycję podania przedstawiam na zdjęciu poniżej.

Przed wstawieniem mięsa do lodówki należy wyjąć liście laurowe, ziele i listki stewii.

 

 

 

Smacznego!

 

 

 

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://dzikowiec-od-kuchni.blogspot.com/2013/11/schab-w-sosie-z-marynowana-papryka-i.html

Stan produktu: nowy

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Aktualności
kontakt
Szybki kontakt

Zadzwoń:
poniedziałek - piątek
godz. 8.00-16.00


Dorota Pawlak: 603 912 258

E-mail: sklep@naszekrzewy.pl

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.