Koszyk

Dodano produkt do koszyka

PANNA COTTA Z PORZECZKAMI

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Produkt aktualnie niedostępny.
Sprawdź inne nasze produkty.

Producent:
Producent: Brak
Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
Kod producenta:
SNKPRODID249
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://www.mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2012/02/walentynkowa-panna-cotta-z-porzeczkami.html

PANNA COTTA Z PORZECZKAMI

Składniki:

• 375 ml śmietany 30 %

• 1/4 szklanki mleka

• 1 łyżeczka cukru waniliowego

• 3 łyżeczki żelatyny

• laska wanilii

• 100g mrożonych porzeczek

• trochę owoców do dekoracji

• sok z rozmrożenia owoców

• masło do wysmarowania foremek

Przygotowanie:

Do rondelka wlać śmietanę i mleko.

Wanilię przekroić na pół, zeskrobać nożem ziarenka i razem z laską i cukrem waniliowym dodać wszystko do rondelka.

Zagotować.

Dodać 3 łyżeczki żelatyny, wymieszać dokładnie tak żeby się żelatyna rozpuściła.

Wyjąć wanilię.

Porzeczki zmiksować (kilka odłożyć do dekoracji).

Sok z rozmrożenia zostawić.

Do masy dodać zmiksowane porzeczki i wszystko razem dokładnie wymieszać.

Foremki, w których będziemy chłodzić deser wysmarować rozpuszczonym masłem.

Wlać deser do foremek i odstawić do lodówki namin 3-4 godz, aż stężeje.

Delikatnie deser wyjąć z foremek. W tym celu można foremki ogrzać nad

gorącą wodą przez chwilę.

Po czym po lekkim podważeniu panna cotta powinna wyskoczyć na talerz.

Sok z rozmrożonych porzeczek lekko dosłodzić (jeśli jest mocno kwaśny).

Polać deser sosem, udekorować porzeczkami i/lub innymi słodkimi

dodatkami.

Smacznego!

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://www.mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2012/02/walentynkowa-panna-cotta-z-porzeczkami.html

Aktualności
Kontakt