Dodano produkt do koszyka

NAJCENNIEJSZA JAGODA GOJI

NAJCENNIEJSZA JAGODA GOJI

Dostępność:
Opis produktu

NAJCENNIEJSZA JAGODA GOJI

 

Owoce GOJI stanowią źródło najcenniejszych witamin i wartości odżywczych jakie można pozyskać z natury. Jest bardzo szybko rosnącym krzewem (pnączem), jego roczny przyrost to nawet 80 cm. Jagoda goji jest na trzecim miejscu naturalnych źródeł tej witaminy na świecie, po południowo amerykańskim Camu camu oraz australijskiej śliwce kakadu.

Krzew JAGODY GOJI stanowi ozdobę, a jego owoce w pomarańczowym (około 1cm) kolorze zawierają wiele substancji odżywczych jak: wit. A, B1, B2, E, wit. z grupy C, 18 aminokwasów oraz beta-karoten i antyutleniacze, 21 minerałów śladowych. Znana i stosowana jako środek przedłużający życie. Ponadto odkryto, że jagody Goji zawierają Wapń (112mg/100g), Potas (1.13 mg/100g), Żelazo (9mg/100g), Cynk (2mg/100g), Selen (50 mikrogramów/100g), Ryboflawinę (1.3mg/100g), Witaminę C (148mg/100g).



Jagody Goji są 
bardzo szeroko stosowane w medycynie:

  • Kwasy tłuszczowe i polisacharydy zawarte w jagodach mogą stymulować produkcję kolagenu i zatrzymywać wilgoć, co w rezultacie daje młodziej wyglądającą skórę. Mają działanie odmładzające komórki i ciało, powstrzymują siwienie i wypadanie włosów.

 

  • W procesie starzenia nasze organizmy produkują coraz mniej hormonu wzrostu, który jest powiązany z procesem starzenia się. Goji to jedyne znane pożywienie, które stymuluje organizm do naturalnego produkowania tego hormonu.

 

  • Jest to najbogatsze źródło karetonoidów, w tym beta karotenu. Zawiera go więcej niż marchewka i jakiekolwiek inne pożywienie na świecie, dzięki czemu podtrzymują ładniejszy i zdrowszy wygląd skóry.

 

  • Luteina i zeaksantyna, której ludzki organizm nie potrafi sam wyprodukować, dostarczona w jagodach goji pomaga chronić oczy przed atakami wolnych rodników i naprawić uszkodzenia przez nie spowodowane. Prawdopodobnie ten owoc zawiera największą dostępną obecnie naturalną koncentrację zeaksantyny. W medycynie chińskiej od tysięcy lat polecało się jedzenie jagód goji, aby poprawić wzrok.

 

  • Jagody goji zawierają polisacharydy, które wzmacniają system odpornościowy, odżywiają wątrobę i nerki, poprawiają wzrok poprzez zabezpieczenie komórek gałki ocznej.

 

  • Jagody goji są najbogatszym źródłem przeciwutleniaczy, czyli substancji zwalczających wolne rodniki, a tym samym spowalniających starzenie się organizmu. Mają od 2 do 4 razy więcej antyoksydantów niż czarna jagoda. 

 

  • Goji wpływa bezpośrednio na pracę trzustki i wątroby dzięki czemu podtrzymują zdrowy cholesterol, kontrolują zawartość tłuszczu. Pomaga one także oczyścić wątrobę z toksyn.

 

  • Wpływa na przyswajanie węglowodanów, a zarazem obniżają zawartość cukru we krwi. 

 

  • Beta-sisterol zawarty w jagodach ma działanie przeciwzapalne, a także obniża poziom cholesterolu. 

 

  • W jagodach goji znajdują się niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak kwas linolowy, który jest pomocny w odchudzaniu oraz kwas omega 6. 

 

  • Pozytywnie wpływa na ciśnienie krwi oraz na jej cyrkulację w mózgu i naczyniach kapilarnych.

 

Posiadamy w sprzedaży dwie odmiany jagody Goji, zachęcamy do zapoznania się z naszą ciekawą i bogatą ofertą oraz opisami wszystkich odmian. http://www.naszekrzewy.pl/jagoda-goji,c55.html

Zapraszamy do wspólnego gotowania: http://www.naszekrzewy.pl/jagody-goji-z-krzaczka-do-kuchni,c101.html

Stan produktu: nowy

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Powiadomienie o dostępności:

Wybrany produkt jest niedostępny.
Wpisz swój adres e-mail, a poinformujemy Cię, gdy produkt będzie dostępny.


Adres e-mail:


Aktualności
kontakt
Szybki kontakt

Zadzwoń:
poniedziałek - piątek
godz. 8.00-16.00


Dorota Pawlak: 603 912 258

E-mail: sklep@naszekrzewy.pl

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.