Koszyk

Dodano produkt do koszyka

DESER Z SERKA MASCARPONE

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Produkt aktualnie niedostępny.
Sprawdź inne nasze produkty.

Producent:
Producent: Brak
Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
Kod producenta:
SNKPRODID225
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://bonappetitmalgorzaty.blogspot.com/2012/04/deser-z-serka-mascarpone-z-musem-z.html

DESER Z SERKA MASCARPONE Z MUSEM Z MELONA I TRUSKAWEK

Składniki:
100 g herbatników petit beurre
250 g mascarpone
cukier puder
250 ml śmietanki kremówki 30 %
300 g truskawek świeżych bądź mrożonych
Cały melon
1-3 łyżeczek cukru
1 galaretka truskawkowa
Bita śmietana do ozdoby
Masa z mascarpone:
Zimną śmietanę ubić, następnie dodać cukier puder, na koniec mascarpone,dalej miksując do uzyskania kremowej masy.
Wstawić do lodówki na godzinę.
Mus truskawkowy:
Truskawki umieścić w rondlu i gotować aż staną się miękkie i zaczną się rozpadać.
Dosłodzić do smaku 1-2 łyżeczek lub wedle uznania.
Truskawki zmiksować.
Dodać połowę opakowania galaretki.
Drugą połowę galaretki rozpuścić we wrzątku i pozostawić w rondelku do stężenia. Tę galaretkę, która nam została w rondelku -kroimy w kostkę.
Mus z melona:
Połowę melona miksujemy blenderem i gotowe.
Pozostałą część melona kroimy w kostkę.
Herbatniki włożyć do foliowego woreczka i rozkruszyć na piasek np. wałkiem do ciasta.
W szklankach bądź lampkach do wina nakładać na zmianę skruszone herbatniki, masę z mascarpone bitej śmietany i masę truskawkową, galaretkę pokrojoną w kostkę, truskawki, pokrojony w kostkę melon, mus z melona, bitą śmietanę do dekoracji.
SMACZNEGO!
Aktualności
Kontakt