CIASTO CZEKOLADOWE Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
- Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://calamadalena.blogspot.com/2013/08/czekoladowe-ciasto-z-borowkami-mniam.html
ZDROWE CIASTO CZEKOLADOWE Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI
Kolejny bezglutenowy wypiek zawierający w sobie cukinię i sezonowe owoce, miękke, wilgotne, pyszne, chyba najlepsze ciasto.
Składniki:(mała blaszka 22x22)
Jajko zmiksować z rozpuszczonym masłem, dodać startą na tarce na małych oczkach cukinię (należy usunąć gniazdo nasienne i twarde końce oraz porządnie ją odcisnąć).
W osobnym naczyniu łączymy mąkę, kakao, cynamon, sodę i stewię i dodajemy do masy, na końcu dodajemy jogurt i wszystko dokładnie mieszamy.
Około połowę masy wykładamy na blaszkę, układamy na niej ściśle warstwę borówek i przykrywamy drugą połową.
Pieczemy około 45min. w temp. 180 stopni.
SMACZNEGO!
ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://calamadalena.blogspot.com/2013/08/czekoladowe-ciasto-z-borowkami-mniam.html