Koszyk

Dodano produkt do koszyka

CIASTO CZEKOLADOWE Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Produkt aktualnie niedostępny.
Sprawdź inne nasze produkty.

Producent:
Producent: Brak
Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
Kod producenta:
SNKPRODID231
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://calamadalena.blogspot.com/2013/08/czekoladowe-ciasto-z-borowkami-mniam.html

ZDROWE CIASTO CZEKOLADOWE Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI

Kolejny bezglutenowy wypiek zawierający w sobie cukinię i sezonowe owoce, miękke, wilgotne, pyszne, chyba najlepsze ciasto.

Składniki:(mała blaszka 22x22)

- 2 średnie zielone cukinie
- 1 jajko
- 1 czubata szklanka mąki gryczanej (można użyć dowolnej)
- ok. 30-40g masła
- 4 czubate łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- 1 łyżka cynamonu
- 2 łyżki naturalnego kakao
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka stewi
- pudełeczko borówek amerykańskich (ok.300g)
Wykonanie:

Jajko zmiksować z rozpuszczonym masłem, dodać startą na tarce na małych oczkach cukinię (należy usunąć gniazdo nasienne i twarde końce oraz porządnie ją odcisnąć).

W osobnym naczyniu łączymy mąkę, kakao, cynamon, sodę i stewię i dodajemy do masy, na końcu dodajemy jogurt i wszystko dokładnie mieszamy.

Około połowę masy wykładamy na blaszkę, układamy na niej ściśle warstwę borówek i przykrywamy drugą połową.

Pieczemy około 45min. w temp. 180 stopni.

SMACZNEGO!

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://calamadalena.blogspot.com/2013/08/czekoladowe-ciasto-z-borowkami-mniam.html

Aktualności
Kontakt