• Waluta: PLN
  • zmień

Waluta:

Dodano produkt do koszyka

« Kontynuuj zakupy Przejdź do koszyka »

CHLEBEK DYNIOWO-BANANOWY Z ŻURAWINĄ

Stan produktu: nowy

Koszty dostawy:

  • kurier 1/2 palety przedpłata 75.00 zł brutto
  • kurier 1/2 palety pobranie 91.00 zł brutto
  • Przesyłka kurierska - przedpłata 18.00 zł brutto
  • Przesyłka kurierska - za pobraniem 24.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
Opis produktu

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://www.mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2011/10/chlebek-dyniowo-bananowy.html

 

 

CHLEBEK DYNIOWO-BANANOWY Z ŻURAWINĄ

 

 

Składniki:

• 2 szklanki białej mąki pszennej

• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

• 1 łyżeczka sody oczyszczonej

• 1/2 łyżeczki soli

• 1/2 łyżeczki cynamonu

• 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw do piernika

• 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

• 3 duże jajka

• 1/2 szklanki masła w temperaturze pokojowej

• 3/4 szklanki brązowego cukru

• 1/4 szklanki cukru pudru

• 3/4 szklanki puree z dyni

• 2 banany o lekko brązowej skórce (przejrzałe)

• 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

• 3/4 szklanki mieszanki bakalii: posiekane orzechy włoskie, rodzynki,

żurawina

• 1/4 szklanki groszków czekoladowych lub posiekanej czekolady

Przygotowanie:

 

Piekarnik rozgrzewamy do 180°.

Keksówke wysmarować masłem i wysypać bułką tarta.

W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i przyprawy.

Do drugiej miski dodajemy masło, cukier brązowy oraz puder i razem ucieramy

mikserem na puszystą masę.

Na zmniejszonych obrotach stopniowo wbijamy po jednym jajku i mieszamy aż się masa połączy.

Dodajemy wanilię, puree z dyni i rozgniecione banany, dokładnie mieszamy mikserem na wolnych obrotach.

Następnie po łyżce dodajemy mąkę i mieszamy do gładkiego połączenia się składników.

Na koniec wsypujemy bakalie i czekoladę, mieszamy żeby się dobrze rozmieściły w cieście.

Ciasto przelewamy do przygotowanej formy i pieczemy przez 60-70 minut lub do

momentu, aż wykałaczka włożona do samego środka ciasta wychodzi czysta.

Mi pieczenie zajęło ok. 70 minut.

Wyjąć na kratkę, poczekać aż przestygnie, wtedy wyjąć z foremki.

Jeśli ciasto na spodzie nadal jest lekko wilgotne wystarczy zostawić na 2 h żeby całkowicie wystygło.

 
 
Smacznego!

 

 

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://www.mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2011/10/chlebek-dyniowo-bananowy.html

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Polecenie produktu: CHLEBEK DYNIOWO-BANANOWY Z ŻURAWINĄ
Zapytaj o produkt
  • Wyślij kopię wiadomości do mnie

Produkty podobne

Szybki kontakt

Zadzwoń:
poniedziałek - piątek
godz. 8.00-16.00


Dorota Pawlak: 603 912 258

E-mail: sklep@naszekrzewy.pl

Szybki kontakt
Kontakt telefoniczny możliwy od poniedziałku do piątku w godzinach
8.00 - 16.00
Zadzwoń: 
Dorota Pawlak: 603 912 258

E-mail:
 
sklep@naszekrzewy.pl
X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.

gartenland

zobacz komentarze
99.8% pozytywnych komentarzy

Średnia z 3410 ocen sprzedaży

  • Zgodność przedmiotu z opisem
    5.0
  • Kontakt ze Sprzedającym
    5.0
  • Czas realizacji zamówienia
    5.0
  • Koszt wysyłki
    4.9
  • Typ
  • Ostatnie
    7 dni
  • Ostatnie
    30 dni
  • Wszystkie
  • Kupił /
    Sprzedał
  • Pozytywne
  • 0
  • 0
  • 10248
  • 143/10105
  • Neutralne
  • 0
  • 0
  • 19
  • 0/19
  • Negatywne
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0/2