Koszyk

Dodano produkt do koszyka

CHLEBEK DYNIOWO-BANANOWY Z ŻURAWINĄ

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Produkt aktualnie niedostępny.
Sprawdź inne nasze produkty.

Producent:
Producent: Brak
Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
Kod producenta:
SNKPRODID246
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://www.mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2011/10/chlebek-dyniowo-bananowy.html

CHLEBEK DYNIOWO-BANANOWY Z ŻURAWINĄ

Składniki:

• 2 szklanki białej mąki pszennej

• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

• 1 łyżeczka sody oczyszczonej

• 1/2 łyżeczki soli

• 1/2 łyżeczki cynamonu

• 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw do piernika

• 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

• 3 duże jajka

• 1/2 szklanki masła w temperaturze pokojowej

• 3/4 szklanki brązowego cukru

• 1/4 szklanki cukru pudru

• 3/4 szklanki puree z dyni

• 2 banany o lekko brązowej skórce (przejrzałe)

• 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

• 3/4 szklanki mieszanki bakalii: posiekane orzechy włoskie, rodzynki,

żurawina

• 1/4 szklanki groszków czekoladowych lub posiekanej czekolady

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 180°.

Keksówke wysmarować masłem i wysypać bułką tarta.

W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i przyprawy.

Do drugiej miski dodajemy masło, cukier brązowy oraz puder i razem ucieramy

mikserem na puszystą masę.

Na zmniejszonych obrotach stopniowo wbijamy po jednym jajku i mieszamy aż się masa połączy.

Dodajemy wanilię, puree z dyni i rozgniecione banany, dokładnie mieszamy mikserem na wolnych obrotach.

Następnie po łyżce dodajemy mąkę i mieszamy do gładkiego połączenia się składników.

Na koniec wsypujemy bakalie i czekoladę, mieszamy żeby się dobrze rozmieściły w cieście.

Ciasto przelewamy do przygotowanej formy i pieczemy przez 60-70 minut lub do

momentu, aż wykałaczka włożona do samego środka ciasta wychodzi czysta.

Mi pieczenie zajęło ok. 70 minut.

Wyjąć na kratkę, poczekać aż przestygnie, wtedy wyjąć z foremki.

Jeśli ciasto na spodzie nadal jest lekko wilgotne wystarczy zostawić na 2 h żeby całkowicie wystygło.

Smacznego!

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://www.mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2011/10/chlebek-dyniowo-bananowy.html

Aktualności
Kontakt