Koszyk

Dodano produkt do koszyka

BLOK CZEKOLADOWY Z ŻURAWINĄ

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Produkt aktualnie niedostępny.
Sprawdź inne nasze produkty.

Producent:
Producent: Brak
Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
Kod producenta:
SNKPRODID230
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://bonappetitmalgorzaty.blogspot.com/2013/04/blok-czekoladowy-z-suszona-zurawina.html

BLOK CZEKOLADOWY Z SUSZONA ŻURAWINĄ

Blok czekoladowy, inaczej nazywany "salcesonem", ponoć to hit z czasów PRL-u. Zapewne dlatego, że otrzymywano mleko w proszku dla dzieci, a o zwykłą tabliczkę czekolady byłociężko uświadczyć. A, że człowiek lubi czekoladę, to wyczarował takie cudo...:)

Czekoladowy "Salceson" przyjmuję formęokrągłąi jest robiony w plastikowej butelce.

Mój blok to po prostu blok, prostokątny :) cudownie zamula - ugasi każe pragnienie na słodkie :)

Składniki:

25 gad margaryny

pół szklanki wody

1/5 szklanki cukru

5 - 6 łyżek kakao

50 dag mleka w proszku (najlepsze te w niebieskim opakowaniu)

herbatniki (u mnie około 6 małych paczuszek)

2 garści suszonej żurawiny (opcjonalnie rodzynki)

Wodę i cukier oraz margarynę zagotowujemy.
Kakao i mleko w proszku razem mieszamy po czym ciągle mieszając wsypujemy do margaryny z cukrem.
Mieszamy.
Do tej masy dodajemy pokruszone herbatniki oraz suszoną żurawinę.
Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Wlewamy do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej i wstawiamy do lodówki do wystygnięcia.
Kroimy jak keks :)

SMACZNEGO!

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://bonappetitmalgorzaty.blogspot.com/2013/04/blok-czekoladowy-z-suszona-zurawina.html

Aktualności
Kontakt