BLOK CZEKOLADOWY Z ŻURAWINĄ
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
- Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://bonappetitmalgorzaty.blogspot.com/2013/04/blok-czekoladowy-z-suszona-zurawina.html
BLOK CZEKOLADOWY Z SUSZONA ŻURAWINĄ
Blok czekoladowy, inaczej nazywany "salcesonem", ponoć to hit z czasów PRL-u. Zapewne dlatego, że otrzymywano mleko w proszku dla dzieci, a o zwykłą tabliczkę czekolady byłociężko uświadczyć. A, że człowiek lubi czekoladę, to wyczarował takie cudo...:)
Czekoladowy "Salceson" przyjmuję formęokrągłąi jest robiony w plastikowej butelce.
Mój blok to po prostu blok, prostokątny :) cudownie zamula - ugasi każe pragnienie na słodkie :)
Składniki:
25 gad margaryny
pół szklanki wody
1/5 szklanki cukru
5 - 6 łyżek kakao
50 dag mleka w proszku (najlepsze te w niebieskim opakowaniu)
herbatniki (u mnie około 6 małych paczuszek)
2 garści suszonej żurawiny (opcjonalnie rodzynki)
SMACZNEGO!
ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://bonappetitmalgorzaty.blogspot.com/2013/04/blok-czekoladowy-z-suszona-zurawina.html