Koszyk

Dodano produkt do koszyka

BISZKOPT Z WINOGRONAMI

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Produkt aktualnie niedostępny.
Sprawdź inne nasze produkty.

Producent:
Producent: Brak
Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
  • Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
Kod producenta:
SNKPRODID256
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://calamadalena.blogspot.com/search/label/winogrona

BISZKOPT Z KREMEM BUDYNIOWYM I WINOGRONAMI

Przepis na formę do tarty (użyłam silikonowej)

Składniki na biszkopt

- 3 jajka
- 3 łyżki maki pszennej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 6 łyżek cukru
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

Składniki na krem:


- 1 opakowanie budyniu śmietankowego na 0,5 l mleka
- 250 ml mleka
- 3-4 łyżki cukru
* 150g miękkiego masła lub margaryny
dodatkowo
- dowolne owoce, u mnie ciemne winogrona
- cukier puder lub drobny cukier do wypieków

Przygotowanie:

Biszkopt:

Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę (można dodać odrobinę soli).

Wsypujemy stopniowo cukier (użyłam drobnego cukru do wypieków) ciągle miksując, następnie dodajemy kolejno po jednym żółtku i miksujemy do połączenia się składników.

W osobnym naczyniu łączymy ze sobą mąki i proszek, dodajemy do masy, delikatnie mieszamy, najlepiej drewnianą łyżką i wykładamy do formy.

Pieczemy około około 35min. w temperaturze 180 stopni.

Krem:

Do szklanki odlewamy około 1/4 zimnego mleka, rozpuszczamy w niej proszek budyniowy, resztę mleka zagotowujemy z cukrem, gdy mleko zacznie się gotować wlewamy rozrobiony proszek i szybko mieszając gotujemy chwilę.

Studzimy

Dietetyczny "krem" budyniowy jest już gotowy,

*gdy chcemy zrobić prawdziwy krem, mikserem ucieramy masło/margarynę i pomału dodajemy po łyżce masy budyniowej ciągle miksując.

Na koniec na biszkopt wykładamy ostudzony krem, a na nim układamy owoce, posypujemy cukrem.

Przed podaniem należy schłodzić w lodówce.

Smacznego!

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://calamadalena.blogspot.com/search/label/winogrona

Aktualności
Kontakt