• Waluta: PLN
  • zmień

Waluta:

Dodano produkt do koszyka

« Kontynuuj zakupy Przejdź do koszyka »

BISZKOPT PRZEKŁADANY KREMEM MALINOWYM

Stan produktu: nowy

Koszty dostawy:

  • kurier 1/2 palety przedpłata 62.00 zł brutto
  • kurier 1/2 palety pobranie 68.00 zł brutto
  • Przesyłka kurierska - przedpłata 18.00 zł brutto
  • Przesyłka kurierska - za pobraniem 24.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
Opis produktu

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://www.mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2011/08/biszkopt-przekadany-kremem-malinowym.html

 

Biszkopt przekładany kremem malinowym

 

Składniki na Biszkopt:

 

• 5 jajek

• 1/2 szklanki cukru

• 3/4 szklanki mąki tortowej

• 2 łyżki mąki ziemniaczanej

• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

• 50 g rozpuszczonego masła

 

Składniki na Krem:

• 300 g malin

• 3/4 szklanki cukru

• cukier waniliowy

• budyń waniliowy

• płaska łyżka mąki ziemniaczanej

• 300 g masła ogrzanego w temp. pokojowej

 

Przygotowanie- Biszkopt:

 

Żółtka oddzielić od białek.

Białka ubić na sztywno.

Nie przerywając ubijania wsypywać stopniowo cukier.

Wymieszać delikatnie z żółtkami.

Obie mąki wymieszać z proszkiem i przesiać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.

Wlać chłodne masło i ponownie wymieszać.

Prostokątną foremkę o długości ok. 30cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.

Wlać ciasto, wyrównać wierzch.

Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°.

Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić aż wystygnie w foremce.

Zimny biszkopt wyjąć z foremki i przekroić poziomo na 3-4 blaty.

 

Przygotowanie- Krem:

 

250 g malin włożyć do garnka, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym.

Gotować ok. 5 minut mieszając, żeby wydzielił sie sok i rozgniotły owoce i żeby masa nie przypaliła.

Budyń dokładnie wymieszać z mąką ziemniaczaną i 2 łyżkami wody. Dodać do masy malinowej, mieszając zagotować razem, żeby powstała gęsta masa.

Odstawić do ostudzenia.

 

Miękkie masło utrzeć na puch. Miksując dodawać po łyżce masy malinowej, mieszać na wolnych obrotach do połączenia się na idealną różową masę.

Każdy blat przełożyć porcją kremu, boki i wierzch również bardzo dokładnie obsmarować.

Wstawić do lodówki na 30 minut.

Przed podaniem udekorować pozostałymi malinami.

 

Smacznego!

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://www.mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2011/08/biszkopt-przekadany-kremem-malinowym.html

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Polecenie produktu: BISZKOPT PRZEKŁADANY KREMEM MALINOWYM
Zapytaj o produkt
  • Wyślij kopię wiadomości do mnie

Produkty podobne

Szybki kontakt

Zadzwoń:
poniedziałek - piątek
godz. 8.00-16.00


Dorota Pawlak: 603 912 258

E-mail: sklep@naszekrzewy.pl

Szybki kontakt
Kontakt telefoniczny możliwy od poniedziałku do piątku w godzinach
8.00 - 16.00
Zadzwoń: 
Dorota Pawlak: 603 912 258

E-mail:
 
sklep@naszekrzewy.pl
X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.