• Waluta: PLN
  • zmień

Waluta:

Dodano produkt do koszyka

« Kontynuuj zakupy Przejdź do koszyka »

BIAŁKOWE CIASTECZKA BEZ CUKRU I BEZ MĄKI

Stan produktu: nowy

Koszty dostawy:

  • kurier 1/2 palety przedpłata 62.00 zł brutto
  • kurier 1/2 palety pobranie 68.00 zł brutto
  • Przesyłka kurierska - przedpłata 18.00 zł brutto
  • Przesyłka kurierska - za pobraniem 24.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
Opis produktu

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://calamadalena.blogspot.com/2013/09/biakowe-ciasteczka-bez-cukrui-bez-maki.html

 

 

BIAŁKOWE CIASTECZKA BEZ CUKRU I BEZ MĄKI

 

Tak zgadza się! Nie zawierają cukru za to mają w sobie sporo białka, ratunkowo można je nawet potraktować jako posiłek, pyszne i zdrowe, polecam. Sama miałam trochę kłopotu z ich wykonaniem także w przepisie kilka uwag, uczcie się na moich błędach :)
Do tego przepis jest dość orientacyjny, bo jak zwykle robiłam wszystko na oko.

 

Składniki:


- 1 szklanka suchych nasion soi
- 40g masła
- 1 łyżeczka STEWII
- 3 łyżki zarodków pszennych
- 2 łyżki gorzkiego naturalnego kakao
- 1 łyżeczka sody

 

Wykonanie:


Zaczynamy od najważniejszego czyli moczymy nasiona soi przez całą noc, a najlepiej przez podaną ilość godz. na opakowaniu. Tu popełniłam błąd bo moje moczyły się tylko 6 godz. (a tak btw to kogo noc trwa 12 godzin? istnieją tacy ludzie? chyba tylko niemowlaki ;P) więc moja noc trwała 6 godz. i moczyły się właśnie tyle, ZA KRÓTKO! pomoczcie te 12 godz. bo będzie problem.

 

Następnie wylewamy wodę i gotujemy do miękkości, i tu też różne źródła różnie podają od 1 do 2 godz. ja na opakowaniu miałam napisane gotować 2 godz. i tak zrobiłam, ale mimo to były po tym czasie twardawe, bo się zbyt krótko moczyły.

 

Jak już je ugotujemy to studzimy i blendujemy na gładką masę lub jak ja zostawiamy trochę większych kawałków, chrupią one potem fajnie jak orzeszki.

 

Powstałą masę łączymy z pozostałymi składnikami i wyrabiamy ręką. Formujemy kulki i lekko je spłaszczając układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

 

Wsadzamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 35min. w temp. 180 stopni.

 

Kto woli mięciutkie ciasteczka po ostudzeniu przechowuje je w zamkniętym pudełku w lodówce, kto woli chrupiące jak ja ;) nawet w zwykłej foliowej torebce w szafce, a przez pierwszy dzień trzymałam w otwartym pudełeczku.

 

Nie wiem ile się przechowują bo szybko zniknęły, ale 3 dni na pewno dają radę ;)

 

Pozdrawiam i zachęcam do wypróbowania.:D

 

 

ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://calamadalena.blogspot.com/2013/09/biakowe-ciasteczka-bez-cukrui-bez-maki.html

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Polecenie produktu: BIAŁKOWE CIASTECZKA BEZ CUKRU I BEZ MĄKI
Zapytaj o produkt
  • Wyślij kopię wiadomości do mnie

Produkty podobne

Szybki kontakt

Zadzwoń:
poniedziałek - piątek
godz. 8.00-16.00


Dorota Pawlak: 603 912 258

E-mail: sklep@naszekrzewy.pl

Szybki kontakt
Kontakt telefoniczny możliwy od poniedziałku do piątku w godzinach
8.00 - 16.00
Zadzwoń: 
Dorota Pawlak: 603 912 258

E-mail:
 
sklep@naszekrzewy.pl
X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.