BATONIKI MUSLI Z ŻURAWINĄ
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- Paczkomaty InPost - wybierz paczkomat 15.99 zł brutto
- Odbiór osobisty ul. Daleka 1-3 Zgierz 0.00 zł brutto
ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://www.mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2013/02/domowe-batoniki-musli.html
BATONIKI MUSLI Z ŻURAWINĄ:
Składniki:
• puszka mleka zagęszczonego niesłodzonego
• 2 łyżki miodu
• 250 g płatków owsianych
• 50 g wiórków kokosowych
• 150 g suszonych owoców: rodzynki, żurawina, ananas kandyzowany
• 50 g nasion słonecznika
• 50 g posiekanych orzechów laskowych
• 100 g orzeszków ziemnych niesolonych
• 100 g migdałów płatków migdałowych
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 130°.
W misce wymieszać wszystkie suche składniki.
W garnuszku podgrzać mleko z miodem (nie gotować), dolać do mieszanki
bakalii, dobrze wymieszać.
Formę (u mnie 18x22) wyłożyć papierem do pieczenia, na to przełożyć musli, dokładnie wyrównać.
Piec około 1 godziny.
Wyjąć i odstawić do wystygniecie.
Chłodne pokroić na batoniki.
ŹRÓDŁEM PRZEPISU JEST BLOG KULINARNY: http://www.mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2013/02/domowe-batoniki-musli.html